Ervaringen

Wat mijn klanten zeggen

“Ik volg al zo’n 11 jaar bij Ilse pilates lessen. Mijn doel was om mijn lichaam meer in balans te krijgen en mijn spieren sterker en soepeler te maken. En ik voel me daar nu nog steeds heel goed bij. Ik vond in Ilse de voor mij ideale docent. Omdat zij lesgeeft in kleine groepen heeft ze voor iedereen aandacht. Ze weet met welke klachten of beperkingen iemand te maken heeft en begeleid je daar erg goed in. Kleine aanpassingen worden dan voorgesteld of andere oefeningen worden aangeboden. Ook heb ik een aantal privé-lessen afgesproken waarin er aandacht besteed werd aan onder andere mijn ademhaling, die vaak te oppervlakkig was. Ilse heeft me geholpen om hier meer bewust van te zijn en regelmatig ademhalingsoefeningen te doen. Ik merkte al snel verbetering. In ieder geval neem ik dit nu in mijn dagelijkse leven mee.”

Geri

“Na een herniaoperatie werd het mij duidelijk dat ik mijn rug-en buikspieren extra moest gaan trainen om een nieuwe hernia te voorkomen. Pilatesoefeningen zorgen ervoor dat ik geen fysiotherapie meer nodig heb. Daarnaast is Yoga een mooie aanvulling gebleken. Naast krachtoefeningen (Pilates), zorgt Yoga voor souplesse en mindfulness. Ilse heeft naast haar professionele houding en mega vakkennis een zeer fijne persoonlijkheid en mooie stem. Ze is niet “zweverig” en zorgt voor veel afwisseling in de lessen. Ik volg nu al een aantal jaren haar lessen en zal dit ook blijven doen.”

Alexandra

“Al jaren kom ik met veel plezier bij Ilse. Heerlijke lessen. Klein groepje, veel persoonlijke aandacht en afwisselende inhoud van de lessen. Yoga bij Ilse is geweldig. Iedere keer ervaar ik aan het eind van de les een weldaad van rust en liefde. Het is fijn om in een klein groepje, in een fijne ruimte (ook buiten als het weer het toelaat) yoga te doen. Ilse ziet iedereen. Bij fysieke ongemakken zorgt ze voor alternatieve oefeningen. Ilse ervaar ik als een gedreven en professionele lerares die tegelijkertijd heel nabij is. Zo blij met Ilse.” 

Melanie

“Door toedoen van een kop/staart-botsing met whiplash ontstonden pijn en ernstige mobiliteit-klachten. Het volgen van Pilates lessen heeft de pijn doen verminderen en mijn mobiliteit enorm vergroot. De lessen houden mij letterlijk en figuurlijk soepel op de been. Door het verstevigen van spieren en het verbeteren van mijn houding kan ik weer beter functioneren, bewegen en pijn bestrijden. Iedere dag ontstaat door het aanpassen van mijn houding meer kwaliteit van leven. Door de het volgen van de lessen, zowel Pilates als Yoga, heb ik instrumenten aangereikt gekregen om fysiek en mentaal beter te kunnen functioneren na het auto-ongeluk, en geleerd wat de waarde en ervaring is van het bewust zowel lichaam als geest te kunnen ontspannen. Yoga brengt meer ruimte in het lichaam en de aandachtstraining die samengaat met de Pilates oefeningen brengt ook geestelijke ontspanning. Ilse is de allerbeste lerares die ik in mijn leven ben tegengekomen op het gebied van beweging… (daarvoor al heel wat dans, sport en beweging-lessen gevolgd). Het verzorgen van een veilige omgeving, haar aandachtig zijn, deskundigheid, vriendelijkheid, stabiliteit, integriteit, passie en zorgvuldigheid zijn van grote Klasse.”

Margriet W.

“Ik kwam bij Ilse terecht doordat ik nek en schouderklachten had. Door Ilse begrijp ik beter wat ik kan doen om te voorkomen dat ik het gevoel heb ‘vast te zitten’ en weet ik wat ik kan doen als het toch weer zover is. De lessen volg ik wekelijks en zijn heel afwisselend wat ik heel belangrijk vind. Ik neem mee in mijn dagelijkse leven dat je moet luisteren naar je lichaam en dat je lichaam dagelijks anders functioneert. Ik raad Ilse aan iedereen aan omdat ze heel erg kundig is. Op een ontspannen en rustige manier leert ze wat bij mijn lichaam past en waar mijn grenzen liggen. Daarnaast is Ilse een enorm warm en fijn persoon waar je echt jezelf bij kunt zijn. Ik zou geen andere pilates lerares willen hebben.” 

Dorien

“Al vele jaren volg ik met veel plezier privélessen bij Ilse. Het voordeel van een privéles is dat de lessen op mijn ‘maat’ gesneden worden. De ene keer wordt er extra aandacht aan mijn rug besteed, de andere keer tovert Ilse iets anders uit haar veelzijdige trukendoos. Een doos waarin o.a. pilates, yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen of uitleg over de chakra’s zitten. Dank Ilse voor alle fijne lessen, die ik als een levensverzekering zie!”

Loes

“Doordat ik veel lichamelijk werk doe had ik vaak last van mijn lage rug. Ik kreeg een tip van iemand die bij Ilse Pilates lessen volgde en ben begonnen met Pilates. Van de oefeningen wordt je sterk en je wordt je bewust van je houding. Ook zit er een stukje onthaasting en tijd voor jezelf nemen bij. Hierdoor ga je beter voelen en kom je beter in balans. Na de les voel ik me altijd weer een paar centimeter langer en meer rechtop. Dit gevoel maakt dat je de lessen niet wilt missen, want na een vakantieperiode merk je dat je terugvalt (in je oude houding en in het geen aandacht besteden aan die houding). Sinds de lessen heb ik weinig last meer van mijn rug en weet ik waar ik op moet letten bij zwaar werk. Ilse geeft goede uitleg en let op hoe de oefeningen uitgevoerd worden. Weet ook van ieder zijn zwakke plek waar hij/zij op moet letten. Maar vooral: zeer precies in de juiste uitvoering van de oefening.”

Margriet B.

“Passie voor Pilates heeft een heel prettige studio met zeer goede materialen voor alle oefeningen. Ik voelde me er direct thuis. Ilse geeft op een prettige manier les. Aanmoedigend, nooit dwingend en waar nodig corrigerend. Sinds ik de lessen volg ben ik sterker en soepeler. Dat de lessen goed zijn, zo niet noodzakelijk voor mijn lichaam wordt altijd duidelijk als ik in de weken van de zomervakantie voel dat ik achteruit ga. Ik volg nu drie jaar de lessen en zou niet zonder willen. Bij fysieke ongemakken denkt Ilse mee en vind ze oplossingen. We hebben een gezellige groep. Als het weer het toe laat zijn de lessen buiten wat ik heerlijk vind”.

Marlou

“Ik vond de privé-sessies bij Ilse heel fijn. Wat ik heel fijn vind is dat Ilse zonder oordeel aangeeft wat ze ziet en hoe daarmee aan de slag te gaan. Daardoor voelde ik mij op mijn gemak. De oefeningen zet ik door en ik merk dat ik in mijn dagelijks leven veel bewuster ben over mijn houding.”

Marianne