Yoga

Heb jij voldoende tijd en aandacht voor jezelf? 

Ben je druk, ervaar je stress of zit je vaak ‘in je hoofd’? Heb je het gevoel altijd ‘aan‘ te staan? Er wordt in de huidige maatschappij veel van ons gevraagd. De trein raast maar door en misschien neem je eigenlijk te weinig tijd voor jezelf. Echte aandacht voor jezelf en contact maken met je lichaam is essentieel om goed te kunnen ontspannen en om meer energie en zelfvertrouwen te hebben. Kortom: om ‘lekker in je vel’ te zitten. 

Wat doet yoga voor je? 

De voordelen van yoga zijn zowel fysiek als mentaal. Het regelmatig doen van yoga heeft tal van voordelen: 

 • verbeterde ademhaling
 • verminderen van stress
 • meer flexibiliteit en betere balans
 • verlaagde bloeddruk
 • sterkere spieren
 • meer energie 

Voelen en vertragen is niet zweverig 

Het doen van yoga kan je handvatten bieden om het contact met je lichaam te herstellen. Yoga is veel meer dan een fysieke workout. Het gaat er niet om welke bizarre houdingen je kunt. Het gaat erom wat de houdingen en oefeningen met je doen. Mijn yogalessen zijn erop gericht om jouw innerlijk bewustzijn te verhogen en stress te verminderen terwijl je lichamelijk fit wordt. Het is een samenspel van souplesse, concentratie en meditatie. De focus op de ademhaling zorgt ervoor dat je je bewuster wordt van lichaam en geest en spanningen kunt loslaten. Er is niets zweverigs aan voelen en vertragen in onze hectische maatschappij. 

Energie laten stromen

De uitlijning van gewrichten en wervelkolom en het versterken van ‘vergeten’ spieren om het lichaam weer in balans te krijgen lopen als een rode draad door mijn yogalessen. Een juiste uitlijning zorgt ervoor dat de energie vrijer kan stromen. Je wordt je meer bewust van je houding en ervaart waar spanning zich in het lichaam vastzet. Deze ervaringen kun je weer meenemen in je dagelijks leven.

Yoga Nidra

Deze rustige yogales is erop gericht je in een diepe staat van ontspanning te brengen door middel van een aantal technieken en visualisaties. Deze oude yogavorm lijkt op slapen, maar het is niet bedoeling dat je in slaap valt. Je blijft alert. Spanningen die je onbewust vasthoudt kunnen worden losgelaten. Regelmatige beoefening van yoga Nidra kan je helpen om beter en dieper te slapen en kan je concentratie en creativiteit verbeteren. Yoga Nidra wordt als groepsles aangeboden, maar kan ook deel uitmaken van een privéles of yogatherapie traject. 

“Al jaren kom ik met veel plezier bij Ilse. Heerlijke lessen. Klein groepje, veel persoonlijke aandacht en afwisselende inhoud van de lessen. Yoga bij Ilse is geweldig. Iedere keer ervaar ik aan het eind van de les een weldaad van rust en liefde. Ilse ziet iedereen. Bij fysieke ongemakken zorgt ze voor alternatieve oefeningen. Ilse ervaar ik als een gedreven lerares. Zo blij met Ilse.”

Melanie

“Yoga is een mooie aanvulling op pilates. Naast krachtoefeningen (pilates), zorgt yoga voor souplesse en mindfulness. Ilse heeft naast haar professionele houding en mega vakkennis een zeer fijne persoonlijkheid en mooie stem. Ze is niet “zweverig” en zorgt voor veel afwisseling in de lessen.”

Alexandra

“Ik heb een aantal privélessen afgesproken waarin er aandacht besteed werd aan onder andere mijn ademhaling, die vaak te oppervlakkig was. Ilse heeft me geholpen om hier meer bewust van te zijn en regelmatig ademhalingsoefeningen te doen. Ik merkte al snel verbetering. In ieder geval neem ik dit nu in mijn dagelijkse leven mee.”

Geri

Ontdek de mogelijkheden

Groepsles yoga

Ervaar de positieve effecten van yoga in een groepsles. Ik werk met kleine groepen en bied je een veilige omgeving om te kunnen ontspannen. Mijn lessen zijn rustig qua opbouw en de ademhaling staat centraal. Aan de hand van een aantal houdingen neem ik je mee met als doel te voelen en ervaren wat deze met je lichaam en ademhaling doen. De houdingen zijn gericht op het maken van ruimte zodat de energie vrij door je lichaam kan stromen en je je energiek en ontspannen voelt. Een yogales sluiten we altijd af met een eindontspanning.

 • 75 minuten

 • Serie van 10 groepslessen € 135,-

 • Losse groepsles € 15,-

Privéles yoga

In een privéles worden de oefeningen afgestemd op jouw lichaam en behoefte. Dat kan zijn het ervaren van de fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen maar bijvoorbeeld ook (leren) mediteren. Voor beginners of ervaren yogi’s. Een privéles  is geschikt om weer op te bouwen na ziekte of om juist te verdiepen. Ook als je specifieke houdingen wilt leren of een serie oefeningen wilt om thuis aan de slag te gaan. Een privéles kan dienen als opfrisser of stok achter de deur. Wil je liever samen yoga doen, dan is een duo les mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 • 75 minuten

 • Serie van 5 privélessen € 350,-

 • Losse privéles € 75,-