Passie voor Pilates

Leuk dat je interesse hebt in Passie voor Pilates

De website www.passievoorpilates.nl is vanaf nu onderdeel van www.ilsevanopstal.nl

Pilates is een uitstekende manier om je lichaam in evenwicht te brengen en je spieren sterk en soepel te maken. Je werkt aan een sterkere kern waardoor je een betere lichaamshouding ontwikkelt. Het regelmatig beoefenen van pilates kan rugklachten verminderen. Steeds meer fysiotherapeuten adviseren pilates aan mensen met houdings- en rugklachten. Het is een prima aanvulling op therapeutische behandelingen en een goede basistraining voor sporters. Veel golfers, hardlopers en dansers gebruiken pilates als onderdeel van hun training. 

Wat is pilates?

De pilatesmethode is bijna een eeuw geleden ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een systeem van oefeningen die worden uitgevoerd op een oefenmat of op speciale apparatuur. Pilates volgt de principes van zeer bewust bewegen met beheersing en controle vanuit een goede lichaamshouding, een specifieke ademhaling, het werken vanuit je kern en dat alles met vloeiende bewegingen. Alle spieren worden tijdens de oefeningen gerekt en getraind. Het hele lichaam wordt aangesproken en dat vereist concentratie. Alles draait om bewegen vanuit je kern. Pilates noemde het ‘powerhouse’. Het doel is het creëren van een sterke basis waarop je dagelijks kunt steunen.

Wat doet pilates voor je? 

Als je regelmatig en met precisie traint levert pilates tientallen resultaten op, waaronder:

 • sterkere rompspieren
 • krachtige en soepele wervelkolom
 • meer stabiliteit rondom het bekken
 • verbeterde coördinatie
 • betere lichaamshouding
 • verhoogde longcapaciteit

Word meer lichaamsbewust

Met pilates word je meer lichaamsbewust. Dit heeft voordelen tijdens je dagelijkse bezigheden en/of sportbeoefening. De bewegingen zijn een hulpmiddel om je lichaam te leren kennen en om spierbeheersing bij elke beweging in het dagelijks leven te kunnen toepassen. Eenmaal geproefd van pilates zul je merken dat je de hele dag onbewust bezig bent met het corrigeren van je houding. Of je nu achter je bureau zit, boodschappen doet of aan het sporten bent.

Voel je goed

De oefeningen van pilates gaan verder dan alleen het lichamelijke aspect. Er is aandacht voor de balans tussen lichaam en geest. Het lichaam wordt heel bewust getraind vanuit de geest. Je concentreert je bij pilates voor 100 % op de bewegingen en de ademhaling en maakt iedere beweging met beheersing. Pilates is niet te vergelijken met yoga, maar heeft er wel raakvlakken mee. Beiden hebben een ontspannende uitwerking. Bij zowel pilates als yoga is er veel aandacht voor een correcte uitlijning van het lichaam. Veel yogavolgelingen beoefenen pilates en omgekeerd. Pilates en yoga vullen elkaar prima aan.

“Passie voor Pilates heeft een heel prettige studio met zeer goede materialen voor alle oefeningen. Ik voelde me er direct thuis. Ilse geeft op een prettige manier les. Aanmoedigend, nooit dwingend en waar nodig corrigerend. Sinds ik de lessen volg ben ik sterker en soepeler. Ik volg nu drie jaar de lessen en zou niet zonder willen. Bij fysieke ongemakken denkt Ilse mee en vind ze oplossingen. We hebben een gezellige groep. Als het weer het toe laat zijn de lessen buiten wat ik heerlijk vind”.

Marlou

“Doordat ik veel lichamelijk werk doe had ik vaak last van mijn lage rug. Van de oefeningen wordt je sterk en je wordt je bewust van je houding. Ook zit er een stukje onthaasting en tijd voor jezelf nemen bij. Hierdoor ga je beter voelen en kom je beter in balans. Na de les voel ik me altijd weer een paar cm langer en meer rechtop. Sinds de lessen heb ik weinig last meer van mijn rug en weet ik waar ik op moet letten bij zwaar werk. Ilse geeft goede uitleg en let op hoe de oefeningen uitgevoerd worden. 

Margriet

“Ik kwam bij Ilse terecht doordat ik nek en schouderklachten had. Door Ilse begrijp ik beter wat ik kan doen om te voorkomen dat ik het gevoel heb ‘vast te zitten’ en weet ik wat ik kan doen als het toch weer zover is. De lessen volg ik wekelijks en zijn heel afwisselend wat ik heel belangrijk vind. Ik raad Ilse aan iedereen aan omdat ze heel erg kundig is. Op een ontspannen en rustige manier leert ze wat bij mijn lichaam past en waar mijn grenzen liggen. Daarnaast is Ilse een enorm warm en fijn persoon waar je echt jezelf bij kunt zijn. ”

Dorien

Ontdek de mogelijkheden

Groepsles pilates

Veilig en effectief trainen in een persoonlijke en ontspannen sfeer. In de kleine groepen is er voldoende aandacht voor iedereen. Door intensieve begeleiding train je veiliger. Bij (rug)klachten worden oefeningen bijvoorbeeld aangepast. Een les bestaat uit een serie stabiliserende en mobiliserende oefeningen. Als aanvulling wordt regelmatig gebruik gemaakt van oefenballen en weerstandsringen. Dit maakt je nog bewuster van hoe je je lichaam beweegt. Kijk op het lesrooster voor de actuele lessen. In de zomerperiode wordt bij goed weer buiten les gegeven.

 • 60 minuten

 • Serie van 10 groepslessen € 135,-

 • Losse groepsles € 15,-

Pilates privéles

Tijdens deze training word je één op één begeleid in de pilatesmethode. Je traint altijd op jouw eigen niveau. Voor beginners of ervaren beoefenaars. Een privétraining kan worden gebruikt om te revalideren of om gericht te werken aan bepaalde oefeningen. Misschien heb je jezelf voorgenomen om regelmatig thuis te oefenen en wil je een oefenschema op maat. Een privéles kan dienen als opfrisser of stok achter de deur. Wil je liever samen trainen dan kan dat ook in duo trainingen. Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak.

 • 60-75 minuten

 • Serie van 5 privélessen € 350,-

 • Losse privéles € 75,-